Wild Wadi Waterpark

Het eerste grote waterpark dat in Dubai de deuren opende was Wild Wadi Waterpark. Dit ruim twaalf hectare metende waterpark is nog steeds een topattractie binnen Dubai. Wild Wadi bestaat sinds februari 1998. Het is toen naast het Jumeira Beach Hotel aangelegd. Inmiddels zijn er meerdere hotels van de Jumeirah Groep omheen aangelegd zoals Al Qasr, Mina a Salam en natuurlijk het iconische Burj al Arab hotel. Wild Wadi is net als deze hotels eigendom van Jumeirah International.

Wie Wild Wadi bezoekt die kan genieten van verschillende zwembaden, waterglijbanen en andere waterattracties. Er valt voor alle leeftijdscategorieën wel wat te beleven, maar niet alle attracties zijn voor iedereen geschikt. Voor de wildere attracties is een goede zwemvaardigheid een must. Voor de jongere kinderen (onder de 1,10 meter) is er Juha’s Dhown and Lagoon’, waar ze zich spelenderwijs kunnen vermaken met glijbaantjes, spelletjes en van alles waar ze op een veilige manier nat van kunnen worden.

Als topattractie wordt Jumeirah Sceirah gezien. De start van deze bloedstollende glijbaan is te vinden op een hoogte van 32 meter. Daar val je door een gat waarna je met een snelheid van 80 kilometer per uur een afstand van 120 meter aflegt. Om van deze glijbaan af te mogen gaan moet je minstens 1,10 meter lang zijn en je mag niet meer dan 136,4 kilogram wegen. Persoonlijk vinden we het surfbad ‘wipeout and riptide’ en de ‘master blasters’ erg leuk. Wie vooral ook komt om te chillen die kan tegen betaling één van de luxe VIP-cabanas huren. Wild Wadi biedt voldoende waterpret om je de hele dag bezig te houden.

Het Wild Wadi Waterpark

Handig om te weten:

– Kluisjes zijn te huur. Het tarief verschilt per formaat.
– Handdoeken zijn te huur.
– GoPro’s en soortgelijke actioncams mogen gebruikt worden, behalve in de Jumeirah Sceirah. Deze camera’s moeten door middel van een ‘strap’ aan je bevestigd zitten.
– Het is niet toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen. Er zijn verschillende horecagelegenheden binnen het park waar je drankjes, eten en snacks kunt kopen. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar vooral zaken als pizza, hamburgers, nachos, ijs en dat soort zaken.
– Omkleden kan binnen het park.
– Onder het park is een parkeergarage met voldoende parkeerplek voor gasten van het waterpark.
– De openingstijden verschillen per maand/seizoen. In het winterseizoen is het park meestal geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Op vrijdag sluit het park mogelijk iets eerder. In de zomer is Wild Wadi meestal iets langer open. De actuele openingstijden zijn te vinden op de officiële site van Wild Wadi Waterpark.

Tickets
Entree tot het Wild Wadi Waterpark is tegen betaling, tenzij je gast bent in het Jumeirah Beach Hotel, Madinat Jumeirah, Burj Al Arab Jumeirah,  Jumeirah Creekside Hotel, Jumeirah Zabeel Saray of  Jumeirah Emirates Towers. Gasten van deze hotels krijgen gratis toegang tot het Wild Wadi Waterpark. Andere bezoekers moeten een entreekaartje betalen. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen (je moet de leeftijd wel aan kunnen tonen). Voor kinderen tot een lengte van 1,10 meter geldt er een kortingstarief. Iedereen vanaf 1,10 meter betaalt het volledige tarief. Dat ligt rond de 65 tot 80 euro per persoon per dag. De exacte prijs hangt af van de actuele wisselkoers.

Door je tickets vooraf te kopen ben je veel sneller binnen. Ook weet je dan exact vooraf wat je in euro’s kwijt bent.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR WILD WADI WATERPARK