Aquaventure

Het tweede grote waterpark in Dubai is Aquaventure. Dit waterpark ligt bij het Atlantis The Palm Resort op Palm Jumeirah. Je kunt hier komen met de auto, met de taxi en met de Palm Jumeirah Monorail. De eindhalte van deze monorail ligt bij de entree van Aquaventure. Het waterpark heeft een totale grootte van 42 hectare, waarmee dit het grootste waterpark van Dubai is. Het thema van Aquaventure is de verzonken stad Atlantis. Inderdaad, net als het ernaast gelegen hotel.

Net als Wild Wadi is ook Aquaventure geen goedkoop waterpark. Maar daar krijg je dan ook heel wat waterpret voor terug! Zo kun je heerlijk dobberen op de ‘lazy river’, wat meer vaart maken op ’the rapids’ of heerlijk afkoelen in de zogenaamde ‘zero entry pools’. Voor wat meer spanning heb je waterglijbanen en waterattracties zoals Aquaconda, de Zoomerango (helemaal leuk als je met een groepje bent), Poseidon’s Revenge, Slitherine en uiteindelijk de bloedstollende Leap of Faith. Hier vertrek je bijna verticaal om met een enorme snelheid naar beneden te gaan. Menigeen bedenkt zich als hij of zij boven staat en naar beneden mag!

Uniek aan Aquaventure is dat er allerlei interactie met dieren mogelijk is. Op het park zelf heb je de zogenaamde ‘Shark Attack’, waarbij je op een drijvende band tussen de haaien en andere vissen dobbert. Tegen betaling kun je roggen voeren, spelen met dolfijnen, zwemmen met dolfijnen of het water in gaan met zeeleeuwen. Dit soort ervaringen moet je vooraf reserveren. Goedkoop is het allemaal niet. Reken op bedragen die al snel richting de tweehonderd tot driehonderd euro gaan voor interactie met de dolfijnen. De entree tot het waterpark is wel inbegrepen in de prijs.

Deze waterglijbaan is alleen voor echte waaghalzen

Handig om te weten:
– Kluisjes en handdoeken zijn te huur. Ze bieden dit ook als combinatiepakket aan.
Handdoeken zijn te huur.
– Het is niet toegestaan eigen eten en drinken mee te nemen. Er zijn verschillende horecagelegenheden binnen het park waar je drankjes, eten en snacks kunt kopen. Verwacht geen culinaire hoogstandjes, maar vooral zaken als pizza, hamburgers, nachos, ijs en dat soort zaken.
- Omkleden kan binnen het park.
– Parkeren kan op de gratis parking
. Deze ligt bij het Helipad van Atlantis.
– De openingstijden zijn afhankelijk van het moment van zonsondergang. Aquaventure opent om 10:00 uur in de ochtend en sluit zodra de zon ondergegaan is. Dat is in november en december zo rond 17:30 uur. Hartje zomer ligt dat net na 19:00 uur in de avond.

Tickets
Als je in het Atlantis The Palm Resort verblijft dan mag je helemaal gratis naar binnen. Voor extra’s moet je wel betalen, ook voor kluisjes en handdoeken. Op de dag van inchecken mag je het park al binnen, ook al arriveer je vroeg en is je kamer in het hotel nog niet klaar. Op de dag van uitchecken mag je ook nog de hele dag in Aquaventure doorbrengen.

Voor de dagtickets gelden drie verschillende tarieven:
– Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen.
– Kinderen die ouder zijn dan 2 jaar en kleiner zijn dan 1,20 meter betalen het kindertarief. Dat is ongeveer 15-20 procent goedkoper dan het volwassentarief.
– Kinderen die tenminste 1,20 meter lang zijn en volwassenen betalen het volledige tarief.

Het tarief voor een dagkaartje bedraagt ongeveer 65 tot 80 euro voor iedereen die tenminste 1,20 meter lang is. Het tarief voor kinderen onder de 1,20 meter en ouder dan 2 jaar ligt rond de 55 tot 65 euro per persoon.

Door je tickets vooraf te kopen ben je veel sneller binnen. Zeker in het weekend kan het erg druk zijn. Ook weet je dan exact vooraf wat je in euro’s kwijt bent.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR AQUAVENTURE
Het Aquaventure waterpark