Waterparken in Dubai

Op een warme en zonnige bestemming zoals Dubai komen waterparken prima tot hun recht. Dubai telt dan ook meerdere waterparken waar je een hele dag kunt zwemmen, maar vooral kunt genieten van allerlei waterattracties. Sommige van activiteiten zijn ontspannend, zoals een ‘lazy river’ waar je heerlijk in kunt dobberen. Er zijn echter ook volop waterattracties die de nodige adrenaline opwekken. De twee bekendste waterparken van Dubai zijn Aquaventure en Wild Wadi. De entreeprijs van deze twee parken is vrij pittig. Het Laguna Waterpark is een betaalbaar alternatief.

Aquaventure Waterpark; één van de waterparken in Dubai

Wild Wadi Waterpark

Het eerste grote waterpark dat in Dubai de deuren opende was Wild Wadi Waterpark. Dit ruim twaalf hectare metende waterpark is nog steeds een topattractie binnen Dubai. Wild Wadi bestaat sinds februari 1998. Het is toen naast het Jumeira Beach Hotel aangelegd. Inmiddels zijn er meerdere hotels van de Jumeirah Groep omheen aangelegd zoals Al Qasr, Mina a Salam en natuurlijk het iconische Burj al Arab hotel. Wild Wadi is net als deze hotels eigendom van Jumeirah International.

Wie Wild Wadi bezoekt die kan genieten van verschillende zwembaden, waterglijbanen en andere waterattracties. Er valt voor alle leeftijdscategorieën wel wat te beleven, maar niet alle attracties zijn voor iedereen geschikt. Voor de wildere attracties is een goede zwemvaardigheid een must. Voor de jongere kinderen (onder de 1,10 meter) is er Juha’s Dhown and Lagoon’, waar ze zich spelenderwijs kunnen vermaken met glijbaantjes, spelletjes en van alles waar ze op een veilige manier nat van kunnen worden.

Bekijk alle info over Wild Wadi Waterpark op onze pagina over Wild Wadi Waterpark.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR WILD WADI WATERPARK

Aquaventure

Het tweede grote waterpark in Dubai is Aquaventure. Dit waterpark ligt bij het Atlantis The Palm Resort op Palm Jumeirah. Je kunt hier komen met de auto, met de taxi en met de Palm Jumeirah Monorail. De eindhalte van deze monorail ligt bij de entree van Aquaventure. Het waterpark heeft een totale grootte van 42 hectare, waarmee dit het grootste waterpark van Dubai is. Het thema van Aquaventure is de verzonken stad Atlantis. Inderdaad, net als het ernaast gelegen hotel. Aquaventure kent geweldige waterglijbanen, relaxte waterattracties en fraai aangelegde zwembaden. Natuurlijk is er ook een grote waterwereld voor de kleintjes ingericht waar ze heerlijk kunnen spelen in het water.

Uniek aan Aquaventure is dat er allerlei interactie met dieren mogelijk is. Op het park zelf heb je de zogenaamde ‘Shark Attack’, waarbij je op een drijvende band tussen de haaien en andere vissen dobbert. Tegen betaling kun je roggen voeren, spelen met dolfijnen, zwemmen met dolfijnen of het water in gaan met zeeleeuwen. Dit soort ervaringen moet je vooraf reserveren. Goedkoop is het allemaal niet. Reken op bedragen die al snel richting de tweehonderd tot driehonderd euro gaan voor interactie met de dolfijnen. De entree tot het waterpark is wel inbegrepen in de prijs.

Bekijk alle info over Aquaventure op onze pagina over Aquaventure.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR AQUAVENTURE

Laguna Waterpark

Een vrij nieuw waterpark in Dubai is het Laguna Waterpark. Dit natte pretpark is aangelegd bij het project La Mer, aan de kust van Dubai. Waarom nog een waterpretpark, zou je je bijna afvragen. Simpelweg omdat deze kleiner maar ook goedkoper is dan Wild Wadi en Aquaventure. Het scheelt ongeveer de helft in prijs en je kunt je ook in het Laguna Waterpark prima een hele dag vermaken. Omdat het allemaal wat compacter is ben je minder tijd kwijt aan het lopen tussen de verschillende attracties. Die tijd kun je allemaal besteden in het water of in de attracties. Een bijzondere attractie die zeker even vermeld moet worden is WaveOz 180. Dit is een halve kom die in drie zones verdeeld is. Hier kun je op jouw niveau leren surfen. Een geweldige bezigheid die al heel snel verslavend kan worden! Wie van spanning en sensatie houdt die kan de Free Fall eens uitproberen. Dit is een lange waterglijbaan waarbij je aan het einde een vrije val maakt.

Laguna Waterpark

Praktische informatie
– Het Laguna Waterpark is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.
– Wie met het openbaar vervoer reist die kan RTA buslijn 9 of 88 nemen.
– Kom je met de auto? Dan biedt het ernaast gelegen La Mer een parkeergarage met 1100 parkeerplaatsen. De eerste vier uur parkeren is gratis. Je moet je token dan wel laten valideren. Valet parking is ook beschikbaar.
– Tickets kunnen ter plaatse of online gekocht worden. Voor de speciale online prijzen moet je een dag vooraf je tickets gekocht hebben voor 11:30 uur in de ochtend.
– Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Voor oudere kinderen gelden dezelfde tarieven als voor volwassenen.
– Voor sommige attracties moet je minstens 1,20 meter lang zijn.
– Roken is alleen toegestaan in speciale rookzones.
– Kluisjes zijn in verschillende formaten te huur.
– Er is een mogelijkheid om handdoeken te huren.
– Het is niet toegestaan om zelf etenswaren of drinken mee te nemen. Je kunt in het park van alles kopen.

Meer info lees je op de officiële Laguna Waterpark site.

KOOP HIER JE TICKETS VOOR LAGUNA WATERPARK

LEGOLAND® Water Park

Een waterpark dat zich vooral richt op gezinnen met kinderen tussen de 2 en 12 jaar is LEGOLAND® Water Park. Dit park ligt bij LEGOLAND®  Dubai. Het waterpark heeft een eigen ingang en is geheel gewijd aan de beroemde steentjes uit Denemarken. Hier kunnen kinderen niet alleen spelen en nat worden, maar ook nog wat leren. Een aantal van de attracties zijn bedoeld om met elkaar tegen anderen te spelen. Het spel- en competitieelement maakt van LEGOLAND® Water Park een extra leuke plek om een dag door te brengen. Wordt nat in de Joker Soaker, houdt wedstrijdjes in de Twin Chasers of bouw een boot van Lego-stenen.

Het waterpark is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur.

Tickets
Er gelden verschillende tarieven voor inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten en toeristen. Een toeristenticket kost rond de 55-65 euro per persoon, afhankelijk van de actuele wisselkoers.

Vind je een heel dag teveel? Dan kun je voor een geringe meerprijs een dagkaart kopen waarbij je binnen dezelfde dag twee pretparken van Dubai Parks & Resorts bezoekt. Je kunt kiezen uit Motiongate, Bollywood, LEGOLAND® en LEGOLAND® Water Park.

Bekijk prijzen tickets LEGOLAND® Water Park (en koop direct online)
Bekijk prijzen voor 2 parken op 1 dag (en koop direct online)