Vliegen naar Dubai

Dubai ligt hemelsbreed op een afstand van ruim 5100 kilometer van Amsterdam. Dé manier om deze afstand te overbruggen is natuurlijk per vliegtuig. Bijna honderd procent van alle Nederlandse bezoekers aan Dubai komt per vliegtuig aan. Andere manieren zijn per boot (onderdeel van een cruise) of per auto. Als je vanuit Amsterdam naar Dubai wilt rijden met de auto of motor dan ben je minimaal 6700 kilometer onderweg en passeer je waarschijnlijk tien landen waaronder Syrië, Irak en Saoedi Arabië. Geen echt toeristische route. Op deze pagina bieden we informatie over vliegen naar Dubai en reizen in Dubai.

Luchtvaartmaatschappijen

Vanaf Amsterdam, Brussel en Düsseldorf gaan er meerdere vluchten naar Dubai, waarvan de meeste rechtstreeks vliegen. KLM onderhoudt al jarenlang een rechtstreekse dagelijkse verbinding met Dubai. Inmiddels heeft KLM op deze route concurrentie gekregen van Emirates. Deze luchtvaartmaatschappij uit Dubai vliegt sinds 2012 met megajumbo Airbus A-380 tussen Amsterdam en Dubai. Eind 2018 hebben ze de frequentie opgevoerd naar 3 vluchten per dag. Dat betekent een dagelijkse capaciteit van ongeveer 1500 passagiers.

De Nederlandse maatschappij Transavia onderhoudt in het winterseizoen (eind oktober tot eind april) ook een verbinding met Dubai. Deze budgetmaatschappij vliegt met kleinere toestellen dan KLM en Emirates, waardoor er op de terugweg meestal een tussenstop ingelast moet worden om te tanken. Indien je een gunstige terugvlucht hebt, met weinig tegenwind, dan kan het toestel mogelijk wel de hele vlucht in één keer uitvoeren. Transavia vliegt standaard met de Boeing 737.

Er zit verschil tussen de serviceniveau’s en mogelijke bijkomende kosten per maatschappij. Zo bieden Emirates over het algemeen de meest uitgebreide basisfaciliteiten. Het scheelt bij Emirates tegenwoordig wel of je een standaard economyticket of een ‘saver’ economyticket aangeschaft hebt. Zo mag je bij het wat duurdere ticket meer bagage meenemen. Bij  Transavia moet je voor een aantal zaken betalen. Zo is bij Transavia eten en drinken, ook water, altijd tegen betaling. Het voordeel van Transavia is dat de basisprijs vaak wel wat voordeliger is dan bij KLM en Emirates.

TUI heeft ook een aantal jaren zelf in de winter op Dubai gevlogen. De laatste paar jaar deden ze dat op Al Maktoum International Airport; het nieuwe vliegveld van Dubai. Tegenwoordig vliegt TUI zelf niet naar Dubai, maar verkopen ze hun reizen in combinatie met vluchten van Emirates.

Beeldscherm met vluchtinformatie over Emirates vlucht van Amsterdam naar Dubai

Informatie per luchtvaartmaatschappij

Voor de duidelijkheid hebben we de verschillende eigenschappen van de vliegmaatschappijen die vanuit Nederland rechtstreeks naar Dubai vliegen op een rijtje gezet voor reizen in de economyklasse. Deze informatie is continu aan verandering onderhavig, omdat vanwege marktwerking en strategiewijzigingen de spelregels regelmatig wijzigen. Mocht je een onjuistheid opmerkingen, meld het ons dan even.

Emirates
– 2 of 3 vluchten per dag
– vliegen met een Airbus A-380
– aankomst op Dubai International Airport, terminal 3
– betalen voor stoelreservering
– betalen voor stoelen met extra beenruimte
– gratis meenemen 1 stuk ruimbagage (max. 20 of 30 kilo)
– limiet voor handbagage = 1 stuk van maximaal 7 kilo
– gratis personal entertainment
– gratis maaltijden
– gratis drankjes
– mogelijkheid deelname frequent flyer programma

KLM
– 1 vlucht per dag
– vliegen met een Boeing 777 of 787 Dreamliner
– aankomst op Dubai International Airport, terminal 1
– vertrek naar Dubai altijd in de middag
– aankomst in Dubai altijd rond middernacht
– vertrek vanuit Dubai altijd iets na middernacht
– aankomst in Amsterdam altijd vroeg in de ochtend
– betalen voor stoelreservering
– betalen voor stoelen met extra beenruimte
– gratis meenemen 1 stuk ruimbagage (max. 23 kilo)
– limiet voor handbagage = 12 kilo in totaal
– gratis personal entertainment
– gratis maaltijden
– gratis drankjes
– mogelijkheid deelname frequent flyer programma

TRANSAVIA
– 3 tot 7 vluchten per week
– vliegt alleen maar in het winterseizoen (eind oktober tot eind april)
– vliegen met een Boeing 737
– aankomst op Dubai International Airport, terminal 2
– vertrek naar Dubai altijd vroeg in de ochtend
– aankomst in Dubai altijd einde van de middag
– vertrek vanuit Dubai altijd einde van de middag
– aankomst in Amsterdam altijd tegen middernacht
– betalen voor stoelreservering
– betalen voor stoelen met extra beenruimte
– betalen voor ruimbagage
– limiet voor handbagage = 1 stuk van maximaal 10 kilo
– geen personal entertainment
– betalen voor maaltijden en snacks
– betalen voor drankjes
– punten sparen (op sommige tickets) en uitgeven bij frequent flyer programma van KLM

BEKIJK TRANSAVIA VLIEGTICKETS NAAR DUBAI

Aankomst in Dubai

In Dubai kom je met KLM aan in Terminal 1. Dit is de oudere internationale terminal die rond de millenniumwisseling grondig verbouwd is. Vlieg je met Emirates dan kom je aan in de gloednieuwe Terminal 3. Deze moderne terminal van Dubai International Airport is vrijwel geheel gewijd aan de luchtvaartmaatschappij Emirates.

Transavia arriveert tegenwoordig op Terminal 2. Dit is de terminal die gebruikt wordt voor regionale vluchten en voor sommige low cost airlines zoals Transavia. Omdat de aankomst van Transavia vroeger ook wel op Terminal 1 was, moet je voor de zekerheid zelf controleren of jouw Transavia-vlucht ook daadwerkelijk op Terminal 2 aankomt.

Als houder van een Nederlands paspoort hoef je tegenwoordig niet meer vooraf een visum te regelen. Na de soms vrij lange rijen voor de balies van de immigratiedienst krijg je een inreisstempel in je paspoort. Hiermee heb je gedurende dertig dagen toegang tot Dubai.

Reizen vanaf Dubai International Airport

Als je een pakketreis geboekt hebt dan is vervoer vanaf de luchthaven vrijwel altijd inbegrepen. De host/hostess van de reisorganisatie zal de gasten bij de uitgang opwachten. De transfertijd naar de accommodatie heeft met twee factoren te maken: ligging en de volgorde waarin de verschillende accommodaties aangedaan worden. Wie op eigen gelegenheid wil/moet reizen vanaf het vliegveld die heeft diverse opties. De meeste mensen kiezen voor een taxi. Dit is veilig, snel en relatief goedkoop. De taxi’s in Dubai vallen onder een staatsbedrijf, waardoor er vaste metertarieven gehanteerd worden. Voor vertrek vanaf de luchthaven geldt er een startbedrag van enkele euro’s. Veel accommodaties bieden ook een transferservice aan. De kosten die voor deze dienst gevraagd worden staan in geen verhouding tot een normale taxiprijs. Aangezien er altijd voldoende taxi’s bij het vliegveld staan adviseren wij om gewoon zelf een taxi te pakken.

Een tweede manier om vanaf het vliegveld naar Dubai te reizen is via de Dubai Metro. Dit nieuwe metrostelsel verbind de luchthaven met het centrum van Dubai, Downtown Dubai (bij Dubai Mall en Burj Khalifa) en Dubai Marina. Indien je hotel niet vlak bij een metrostation ligt zul je voor het laatste deel een taxi nodig hebben.

Een derde manier om naar/van het vliegveld te reizen is door middel van een huurauto. De wegen in Dubai zijn prima, er wordt gewoon rechts gereden en wie met een navigatiesysteem of een goede app om te navigeren rijdt die kan zich gemakkelijk met de auto verplaatsen in Dubai. Houd wel rekening met verkeersdrukte, veel flitspalen en de soms wat afwijkende rijstijl.

Als je een auto gaat huren dan is het prettig als je vooraf duidelijk weet wat je betaalt, als er geen verborgen kosten zijn, als je volledig verzekerd bent zonder uitzonderingen en dat er geen eigen risico is. Wij regelen onze huurauto’s daarom altijd via Sunny Cars.

BEKIJK PRIJZEN VAN HUURAUTO'S IN DUBAI

Als je Sunny Cars een auto huurt dan heb je de volgende voordelen:
– de auto is altijd volledig verzekerd
– je hebt geen eigen risico
– het aantal kilometers is altijd onbeperkt
– eventuele sleepkosten zijn meeverzekerd
– een inzittendenverzekering is inbegrepen
– geen verplichte afname van een veel te dure tank brandstof
– diefstal is volledig verzekerd

Bijna alle soorten auto's zijn te huur in Dubai, zoals deze roze BMW i8