Vakantie in Dubai

Eind twintigste eeuw had nog bijna niemand in Nederland van Dubai gehoord, nu is Dubai een toeristische topbestemming die op de verlanglijstjes van veel Nederlandse vakantiegangers staat. Dubai is een geweldige bestemming waar je jezelf helemaal in de watten kunt laten leggen en waar je het grootste deel van het jaar prima aan het zwembad of op het strand kunt liggen. Er is voor iedereen wel een geschikte vakantie naar Dubai te vinden, ongeacht je budget, je achtergrond of je wensen. Duik in de mystieke wereld van het 1000-en-1-nacht sprookje, geniet van de bijzondere architectuur of laat je inwendige mens verleiden door de vele smakelijke gerechten die je in Dubai kunt eten. Hoe je jouw vakantie in Dubai ook invult, het zal er eentje zijn die je nooit gaat vergeten.

Zeven misverstanden over vakanties in Dubai

Er gaan veel misverstanden rond over Dubai en het vieren van een vakantie in Dubai. Als ervaren Dubai-bezoekers willen wij die misverstanden graag ontkrachten. Sta open voor Dubai en voor nieuwe ervaringen. Je zult rijkelijk beloond worden. Niet met geld, maar wel met onvergetelijke indrukken die er waarschijnlijk toe zullen leiden dat je na een eerste keer Dubai waarschijnlijk snel terug zult keren voor een tweede vakantie in Dubai.

[1] Dubai is alleen voor de superrijken
Dubai heeft wellicht een luxueus imago, maar er zijn voor elk budget accommodaties en activiteiten te vinden. Van budgetvriendelijke hostels tot luxe hotels, en van gratis attracties tot exclusieve restaurants, er is voor ieder wat wils, ongeacht het besteedbare budget.

[2] Vrouwen in Dubai hebben geen vrijheden
In vergelijking met andere Arabische landen, hebben vrouwen in Dubai meer vrijheden. Ze mogen autorijden, stemmen, en werken in verschillende sectoren. Westerse vrouwen kunnen zonder problemen westers gekleed gaan in Dubai, zolang er rekening gehouden wordt met de lokale normen en waarden

[3] Het is altijd erg warm in Dubai
De zomers in Dubai zijn warm tot ronduit heet, met temperaturen tot 40°C of warmer. De winters zijn echter mild en aangenaam, met temperaturen overdag rond de 25°C.

[4] Dubai is een woestijn zonder groen
Dubai heeft wellicht een woestijnklimaat, maar er is veel aandacht besteed aan beplanting en groene ruimtes. De stad heeft prachtige parken en tuinen. Hoteltuinen zijn vaak zeer groen ingericht.

[5] Er is niets te doen in Dubai behalve winkelen
Je kunt in Dubai uitstekend winkelen, maar er is veel meer te beleven. Dubai heeft een breed scala aan activiteiten en attracties, van historische bezienswaardigheden tot moderne themaparken. Wil je actief bezig zijn, neem dan deel aan watersportactiviteiten of boek een woestijnsafari.

[6] Dubai is niet authentiek
Dubai is een moderne stad met veel nieuwbouw, maar er zijn ook nog steeds traditionele wijken en markten te vinden waar je de echte authentieke Arabische cultuur kunt ervaren.

[7] Alcohol is verboden in Dubai
Alcohol is helemaal niet verboden in Dubai, maar is alleen verkrijgbaar in hotels, restaurants met een vergunning en speciale clubs die een alcoholvergunning hebben. Dubai heeft zelfs een aantal all-inclusive hotels waar alcohol in het all-inclusive pakket zit. Alcohol drinken in het openbaar is niet toegestaan en openbare dronkenschap helemaal niet.

Dubai vakantie