Excursies vanuit Dubai

Je hoeft je in Dubai geen moment te vervelen. In en rond Dubai is volop te doen. Naast de vele bezienswaardigheden die het emiraat telt zijn er ook allerlei leuke en boeiende excursies en rondleidingen te doen in en rond Dubai. Zo heb je het voordeel dat Abu Dhabi redelijk dichtbij ligt, waardoor een dagje naar Abu Dhabi prima te doen is vanuit Dubai. Of ga een dag (of twee) genieten van de authentieke woestijnstad Al Ain. Deze tot het emiraat Abu Dhabi behorende stad behoort tot de meest authentieke plaatsen van de Verenigde Arabische Emiraten. Rondleidingen door Dubai zijn ook zeer gewilde excursies. Op die manier leer je alles over de stad kennen. De deskundige gids zal je immers niet alleen van veel informatie voorzien, hij zal ook vrijwel alle vragen over Dubai kunnen beantwoorden.

Op deze pagina bieden we een overzicht van de leukste en meest boeiende excursies die je vanuit Dubai kunt maken.

Desert safari

De meest geboekte excursie in Dubai is de Desert Safari. Dit is een spannende en leuke manier om kennis te maken met de mooiste stukken woestijn van Dubai. Met een vierwielaangedreven auto trek je dan de woestijn in, waar de chauffeur de auto behendig op spectaculaire wijze over de zandduinen rijdt. Hierbij zal de auto redelijk wat keren verschillende kanten op hellen, wat de rit extra spannend maakt. Maak je geen zorgen, je zit veilig in een extra stevige kooiconstructie! Vergeet ook niet dat de mannen achter het stuur dit werk vrijwel dagelijks doen en er daardoor minder ongelukken gebeuren in de woestijn dan op de weg.

Als je een woestijnarrangement boekt dan zitten daar vaak verschillende extra’s bij inbegrepen. Zo is het ophalen van en terugbrengen naar de accommodatie in Dubai vrijwel altijd inclusief. Bij een desertsafari aan het einde van de middag kun je voorafgaand aan het dunebashen vaak deelnemen aan activiteiten zoals sandsurfen, kameelrijden of quadrijden. Hier wordt mogelijk een meerprijs voor berekend. Tijdens de rit in de woestijn is er meestal tijd om de zon boven de rode zandduinen onder te zien gaan. Een magisch moment om even heerlijk van te genieten. Bij de meeste desertsafari’s volgt er nog een avondprogramma. Je rijdt dan in de schemer naar een woestijnkamp waar een buffet volgt rond een kampvuur. Vaak wordt zo’n avond aangevuld met zaken zoals dans, muziek, de mogelijkheid om een henna-tattoo te laten zetten en je kunt er waterpijp (sisha) roken. Eten en niet-alcoholische dranken zijn inbegrepen in de prijs.
Na een onvergetelijke ervaring wordt je in de loop van de avond weer afgezet bij je hotel of appartement in Dubai.

Er zijn ook desert safari’s die in de ochtend georganiseerd worden. Je wordt dan ‘s morgens vroeg opgepikt bij je accommodatie, waarna er koers gezet wordt richting de woestijn. Daar volgt een spannende rit door de woestijn. Wat er verder nog op het programma staat ligt vooral aan de aanbieder en het gekozen pakket. Zo kun je een woestijnexcursie vaak aanvullen met een rit door de woestijn op de rug van een kameel of op een quad. Bij sommige excursies kun je een demonstratie bijwonen van een valkenier. De Arabische valk is het nationale dier van de Verenigde Arabische Emiraten.

De leukste manier om de woestijn van Dubai te verkennen is tijdens een desert safari

Bij welke aanbieder moet je boeken?
Er zijn eigenlijk geen slechte aanbieders van desert safari’s in Dubai. Wel is er verschil in kwaliteit en uitgebreidheid van de excursie. Bij de duurdere excursies zijn sommige zaken inbegrepen die bij een ander niet aangeboden zitten of tegen extra betaling kunnen. Bij de zogenaamde VIP-excursies zit je vaak met een beperkt aantal mensen in de auto en wordt de hele beleving vaak naar een hoger niveau getild. Standaard wordt er meestal gereden met een Toyota Landcruiser, wat een uitstekende auto is voor deze klus. Er zijn echter ook mensen die het geweldig vinden om de desert safari in een Hummer te ervaren. Dat kan ook, maar dan moet je wel specifiek de Hummer Desert safari boeken.

Zorg in ieder geval dat je op tijd reserveert. Een half uur vooraf beslissen dat je spontaan op desert safari wilt gaan is qua planning vrijwel onmogelijk. In de ochtend nog last minute een safari regelen voor diezelfde middag kan nog wel lukken. Beter is om een dag (of meer) vooraf te reserveren.

Helikoptervlucht over Dubai

De mooiste manier om Dubai te zien is vanuit de lucht. Veel van de wijken, gebouwen en vooral de kunstmatige eilanden die aangelegd zijn komen pas volledig tot hun recht als je ze vanuit vogelvlucht kunt bekijken. Wie een ruim budget heeft en een ongelooflijke ervaring in Dubai mee wil maken die kan ervoor kiezen om een helikoptervlucht over Dubai te boeken. Tijdens een rondvlucht van 15 of 25 minuten krijg je Dubai op een unieke manier. Als een echte VIP vlieg je boven het bijna surrealistische landschap van deze metropool.

Vlieg langs Burj Khalifa, bekijk de compleet door mensen aangelegde Palm Jumeirah vanuit de lucht en ontdek de fraaie patronen die de ontwerpers aangebracht in de nieuwe wijken. Na afloop van de vlucht ben je niet alleen een unieke ervaring rijker, je hebt ook filmpjes en foto’s kunnen maken waar anderen alleen maar van kunnen dromen.

Praktische informatie
De helikoptervluchten vertrekken vanaf het Atlantis Helipad op Palm Jumeirah (naast het Atlantis hotel). Vooraf reserveren is noodzakelijk. Dat kan gewoon met je mobiele telefoon, waarna je direct een smartphoneticket ontvangt die je kunt gebruiken voor de tour. Vergeet niet om een geldig ID mee te nemen.

BOEK EEN HELIKOPTERVLUCHT OVER DUBAI